Thursday, April 28, 2011

premiéra: alt fresh cinéma po česky


 Režisér Tomáš Řehořek nás opět posadil na prdýlky! Již s prědchozími filmy Proměny a zvláště v nesmlouvavém PIKU nám ukázal tvrdý svět aroud us. Teď mladý režisér se sobě vlastním espritem útočí na všech frontách, jak v malých alternativních sálech, tak ve weird-fashioned multiplexech.

Co je již ve vyspělém světě západní alt cinéma zvykem prenáší do ryze našeho prostředí. Príběh, byť zdá se jako tisíckrát provařený čaj, prináši neokoukaný aspekt české šikovnosti or vychcanosti. Filmu nechybí svůj styl, když mixuje dohromady soap operové hvězdy a mediální prostitutky se spodinou lidské existence. Je to tedy zrcadlo i samým protagonistům? Dost možná! Filmu vévodí tklivě spracován lesbický sexíček, Full Frontal Male Nudity of a Dead Corpse, či dnes již tak běžné koksové orgie jako ve všech správných ložnicích.

Proč ale na film jít? Po všech těch letech strávených v BIO OKU nebo ve Světozoru nemusí naše školené    blogýskovské oko, zhýčkané lidskou stonožkou, nadchnout. BUT! Je to skvělá forma jak starší a mainstreamové populaci ukázat co se skutečne děloa taky děje. Tak vemte vaši matku i bábi do bijáku na movies. Lidi, co filmu vytýkají to, že autor v té době nežil jsou píčusové!
Jo a v kinech odedneška, 28.4.2008!

No comments:

Post a Comment