Wednesday, April 27, 2011

право ЛОМО///true LOMO

Všichni teď máme nový multidigitální foťky. Ale trendy jdou někam jinam!
Teď frčí tzv. LOMO. Což pochádzí z nejakýho divného ruskýho sousloví, ale tahle dávná sovietská minulost s moderním fotografováním nemá vlastně nic společnýho! Základ správního lomování (čili focení v lomo stylu) je zachycení vokamžiku. Nějaké speciální minutky, zablesčík ze života nebo něco podobního. Fotí se na prastaré filmy s názvem 120, které dělají fotky mnohem krásnejšími. Nowadays, především díky monstrózní přistěhovalecké vlně z CCCP, in Czechian republic se mísí starý a nechutně ruský ЛОМО s moderním hravým a cool LOMO. Teď vám vysvětlíme rozdíli. Něco jako co je kosheer a neco co není!

První příklad ЛОМО, čílí hnusnýho rusáctví, je tenhle krám:
 Je to nějaký starý krám někde z Petro(něco), jméno toho města nikdy nevíme. Jmenovalo se to tedy LOMO plus ňáká čísla. Ale vic nevíme. Tenhle starej ruskej foťák  klidně zahoďte. Nemá žádou cenu, protože je příliš starý. A nedělá správnej LOMO efekt. Můžete slabej výkon foťáku posoudit i na hnusný fotce, která byla pořízená tímhle ouldavým foťákem. Tfuj!

Druhej no-kosheer LOMO je tahle píčovina (promiňte za hrubý slovo, ale jiný sme pro tuhle věc nenašli):
 Jmenuje se to SMENA 8M a je to totálně nanic. Špatně se to nosí. Vůbec tenhle krám neberte do rukou! Je to starý sovětský foťák pro střední třídu. Nic to neumí a nikdy to nic umět nebude. Sporadicky se oběvuje v ČR, kde ho sem přivezou uprchlíci ze Sovětského svazu a pak se tváří jak sou indie/alt/hip. Je to lascivný a neomluvitelný. Taký to dělá odporní fotky. Tady máme picture od imigrantů. Zvracíme!

Finally si řekneme správnej příklad LOMO foťáčku:
 Jeden ze správních LOMO věciček. Žádny ruský šmejd z osumdesátek pro chudé začmudělé lidi někde ze Sibíře! Diana F+ je camera, která pochází z Honkongu ze šedesátek pro mladé novináře. Prodávala se v USA & v UK. Byla totálně levná (just 1$) a stala se pojmem mezi foťáky. Fotí na krásnej klasickej 120 film. Je lehká a totálně trendy díky krásne tyrkysovému zvršku. Teď stačí přikoupit halenku v  týhle colour a tenhle šikovnej foťáček se vám stane hned krásným necklace. Konečně true lo-fi fotka! Yay!


4 comments:

  1. http://www.flickr.com/search/?w=95263262@N00&q=smena

    all smena :)

    and at the prague flea market you can find Lubitel for 200 kc and on the Lomo site it`s 200 dollars.
    I vote for old and russian!

    ReplyDelete
  2. přemýšlím zda je tohle ironie a nebo je to myšleno vážně ...

    ReplyDelete
  3. Těžce se rozeznává ironie od skutečnosti... Ale v rámci hipsterství (ještě silnější ironie) jsem si Smenu pořídila. Panečku. Ta píše!

    ReplyDelete
  4. Jako zlatá nit
    jen ZENIT,
    kámo,
    táhne se přes LOMO.
    Mohu dodat fotek
    kolik chceš,
    žádná veteš,
    jen samé LOMO!

    ReplyDelete