Thursday, April 28, 2011

UVB-76 Mysterózní rádio

Dnes by jsme vám chtěli trošinku nahnat strach. Žadný strašáky, žadní cirkusanti. Ale opět Rusáci, který vysílají tohle mysterózní rádio. Nese jméno UVB-76, naladit ho můžete na frelvencii 4625 MHz na netu si to můžete vyposlechnout na specialnim blogu, link je zde.  Tenhle hypnotickej zvuk a celý mysterózní rádio ma tisíce příznivců all over the world
Tohle sovietský rádio, kterýho signál prej pochází z budovy, kterou nalezne všude kolem těhle písmenek, vysíla již od roku 1982. To je pěkných pár let.  Až do roku 1997 tam běželo jen the buzzer, teď se tam z času na čas objěví taky ňákej vzkazík. Nejspíš to love-brief nebude. 

 Nejdelší a nejznepokojivější záznam je doposud ze srpníčku roku 2010. 
UVB-76 Aug.23.2010 9.32amPST by djoutcold
Jak ste určitě slyšeli. Začátečný bzučák se proměnil na hlas a tisíce posluchačů zkamenělo. Co se ozve teď? Ohlásí tohle tajemný rádio, kterého důvod vysílaní nikdo nezná, vojnovej attack from Russia? Jsou tam zakódovaný souřadnice? Nikdo tedy neví důvod tyhle zprávy. Mluví se, že pokuď pujde tenhle signál dál, Rusko je v pořádku, no pokuď se déle přeruší předpoví skazu. Prej by měli být odpílený rakety nebo tak něco. My nevíme. 
My se na tohle místo určitě ješte někdy půjdeme podívat i jiným způsobem než GoogleSatelliteMaps. Chtěli bychom vědet jak je strážený nebo tak. Možná se dovíme víc od lidí z okolí, co tohla rádio vysílá. Jo, a teď se modlíme aby náš blog nezačala odposlechávat KGB, snad jsme se s nečím neprokecli. 


1 comment:

  1. Tak posledné hlásenie je (dnes) 29.11.18 10:30CET samozrejme zase kod.

    ReplyDelete