Sunday, May 22, 2011

erasmus prague

Erasmus people nebo jednoduše Erazmáci /někomu to možn připomína slovo Emezácí, ale to je jenom totální nahodička/ jsou docela dost príma lidičky, kteří sem přijeli studovat na zdejších unis. Protože se tady víc méně mluví česky a čestina je hodně náročná pro ně, celé studium je postaveno tedy ne jejich /téměř vždy/ průměrné až špatné angličtine. Proto nemají toho moc na práci do školy /páč buď tomu nerozumějí nebo to neumějí přeložit/ a ztak více méně každej jeden den paří. A to jsi Prague vybrali moc dobře. Ponevadž je známější pro její prosnulý sex-tourism, ale alkohol je tady, amoung tourists, hned na druhým míste. Prostě je to tady levné a pro bohaté /a enormně zadlužené/ Španěly a Italy ráj na zemi. Jo.

Proto jsme včera večer vyrazili an tři místa, kde se Erazmáci cítí jako doma: Karlovy Lázně, Kostel a Sasázko. Ve všech klubícich jsme byli  poprvé, páč tenhle lifestyle typ přijede do ČR až tak za dva-tři roky. Jak víte všechno je tady pozadu (via Miško Brenner speeches). Díki Ježíši za trandsettery ze Spain & Italy.

Jo, Karlovky /jak je familárně nazývaj/ nás přivítali obrouskou queue. Tak sme se zeptali jenom lidiček v okolí. Podnapilá Víla Amálka /typujeme Skandinavie/ nám jen řekla, že miluje beer. Pak jsi klekla a nejspíš děkovala bohu, nebo byla prostě jen unavená a  na kolenech je to víc relaxing. Tak jsme raděj jeli ke Kostelu.

Jsi člověk řekne Kostel, tam musí bejt jenom hodní lidičci. Ne. In the entrance nás přivítal miláček, který držel v rukouch dva lahváče. Jeden byl sice v PET, ale je to láhev, že jo. Pak jak měl menší problém projít skrz ty dvěře uviděl jeho záchranní stloupek, který objmul a nechtěl pustit. Na to křičel něco jako "Italy, Italy". Nejspiš byl Ital. Huns. Tak sme raděj ani nejeli dovnitř i když nás tam čekaly free-mojitos, because of our VIPs.

Poslední klubíček tzv. "Sasázko" je na Holešovicích a mnozí z Erasmáčků to nemůžou najít, páč je plete, že tenhle luxury-night-club je uprostřed vietnamské tržnice. Epic fail. Samozřjmně, že i tady byl uvítací výbor. Teď však mluvil povědomě, nejspíš nějaký český nářečí, a posouvali si láhvičku Borovičky (což je český Gin) . Jdeme dál a vidíme plazící se half-gipsy lidi. Co to je? A nekdo křičí: "Get out, get out". Aha, tak jdeme raděj pryč. Možná to byla již závěrečná. Protože noční tramka byla plná těch half-gipsies a křičeli jako Esmeralda. Tak tedy nevíme.

Jo a děcká soráč, že nemáme photos. Zapoměly sme si koupit nové tužkovky do our camera. Ale s Erasmus people in Prague na párty moc nejezděte!

No comments:

Post a Comment