Friday, May 27, 2011

TRIER vs. SANT

Tenhle rok se strhla filmová vojna! Nevěříte? Tak nám vysvětlete proč dva most-hyped film režiséři udělali v tomhle roce jejich dloho očekávané snímky. Kdo zvítězí? Evropský nebo americký filmový bůh?
K Larsovi Vonovi TRIEROVI se modlíme odkdy měl v kinech první část filmové orgie-trilogie Evropa-Dogville-Manderlay! Jo to bylo moc krásny. Pak přišel s filmovou metaforovou na všechno krásné i ošklivé v podobě nenapodobitelném mystériu s názvem Antikrist. Všichni doteď pamatujeme na pohlavný styk pod krásným mysticko-éterickým stromem. A poslední film, který sporpoagoval pomocí NAZI-TRUST v Cannes, excelentně dotáhlá pohaslá star from US Kirsten Dunstová. Jo teď mluvíme o Melancholii, kde pak Kirsten občasl leží nahá při potůčku. Občas řeší něco s dětmi a tak podobně. (přineseme podrobnou preméru)
K Gusovi Vanovi SANTOVI se modlíme odkdy měl v kinech My Own Private Idaho, kde hrál Joachimův starší brácha River Pheonix, který se krátce po filmu tak hodně vysmažil, že přešel raděj k andělíčkum. Možná ho k tým drogám dopomohly bozky budoucího Nea Kenau Reevesa. Ať je Riverovi Ph. lehká zem. Už v jeho prvním megafilmu načrt jeho filmovou cestu. Expozitovat homosexualání soužití a pokládat ho na piedestál alegorován filmovým stříbrným plátnem. Pak přijel lezbický opus Elephant a nakonec gay-fighter Milk v živorní roly Sean Penna, který se stal ikonický hipster-movement film in US, ofcourse. Poslední rejžův zářez bude major film Restless. Snad to taky bude alespoň trochu gay-dusted, i když Alenka z Říše v klukovském haircutu je celkem enough unisex.(taky čekejte preméru u nás na web-blogu)

Jo, kdo bude top-hip-cool-rejža tohohle rku se uvídí, až pozdejc. Snad to bude jeden z dvojky Trier/Sant.
Autor článku se taky zabýva kritikou obrábacích strojů.

No comments:

Post a Comment