Monday, May 23, 2011

zvířecí kolektiv nezklamal!

 Jo takže, máme to za námi, rychlokvašený konzert americké skupiny Animal Collective v smíchovské Meet Factory je již minulostí. Dostali jsme přesne to, o čem jsme psali předtim a teď i mnohem víc překvapění, než se čekalo. Jediná jistá věc byla hitovka My Girls z posledné desky, ostatní  bylo nové a to nejen pro nás!
 Improvizační večírek téhle totálně sehrané indie-popařské čtyřky se nesel v duchu někde mezi Kubou a Afrikou. Jo přesně, proplouval Havanou pak, kolem Jamajky, minul nejkrásnejší holky světa na Antilách, pak se vidal přez oceán, přez bouři a nakonec jej přivítali usmívaví a nekonfliktní Afričané, to ovšem cíl nebyl. Jako bombónek na konec jsme získali návštěvu bájného Timbuktoo. Vážně. A přitom to až tak wold-music nebylo. Zato atmosféra byla vystavěna parádně.
Tak si teď zopákneme jejich jména a co kromě toho dělají. Jo, jdem zleva: za velkým keyboardem je Avey Tare, ten taky někdy měl své vlastní (eventuelně manželské) projekty ale teď jede jen za AC, pak se světýlkem tam stojí Geologist, neboli Zemevědec, ten moc toho jinak nedělá, za malým keyboardem sedí Panda Bear, neboli Medvídek Panda, který před měsícem dodělal novej album a singlovku Tomboy si určitě vyposlechnete (třeba tady) a nakonec gitarista/vokalista Deakin, který kámoší s Pandičkou již od takového mládí, kdy voba čůralí do plen. Prostě kapela kámošů a tak to má bejt! Jo. 
Zapoměli sme ješte říct, že celej konzert se nesl v znamení mnohem starších albumů. Třeba pár songu dali z alba Feels, které je oldavé víc než pět let. Ale to vůbec nevadí, snad se podaří tahle afro-kubánska expozice dotáhnout do konce. Album má prej být na pultech v krámě před Ježíškem.
A protože my svým čtenářům dáme vždy víc, máme pro vás ultra exkluzivnmí dortovou třešničku. Jako první přinášíme část novýho songu. Enjoy girlz & boyz!
                                   

No comments:

Post a Comment